Založ si blog

Tajomstvo vzťahov – Majstrovstvo lásky

Recenzie:

O čom pojednáva táto Kniha?

V majstrovstve lásky opisuje Don Miquel Ruiz názory a domnienky založené na strachu, ktoré narušujú lásku a vedú k utrpeniu a drámam v našich vzťahoch. Na príkladoch umožňujúci hlboký ponor do problému nám Riuz vysvetľuje, ako si vyliečiť emociálne rany, ako znovu získať slobodu a radosť, na ktoré máme právo a ukazuje spôsob, ako vzkriesiť hravého ducha, ktorý je životne dôležitý pre vzťah naplnený láskou.

Majstrovstvo lásky vysvetľuje :

  • Prečo domestikacia, či krotenie a obraz dokonalosti vedú k sebaodmietaniu
  • Boj o moc, ktorý pomaly ničí väčšinu vzťahov
  • Prečo vyhľadávame lásku a ako nájsť lásku v našom vnútri
  • Ako sa konečne prijať a odpustiť sebe a ostatným

Kniha sa podrobne zaoberá aj:

Majster. Zranená myseľ. Strata nevinnosti. Človek, ktorý neveril v lásku. Chodník lásky, chodník strachu. Dokonalý vzťah. Čarovná kuchyňa. Majster sna. Sex: najväčší démon v pekle. Bohyňa lovu. Videnie očami lásky. Liečenie emociálneho tela. Boh vo vás.

Top average – Čo táto kniha z polovice dala Dušanovi, v čom mu pomohla a kam ho nasmerovala?

Kniha má moc z polovice transformovať staré, známe, isté, bezpečné, žiarivé, zviazané vedomosti a múdrosti, dohody a presvedčania na nové, neznáme, neisté, nebezpečné, temné slobodné prežitky pravdy. Kniha ich Dušanovi z polovice dopomohla rozvíjať, z polovice nútila ho premýšľať, z polovice rozširuje jeho slovnú zásobu, z polovice vzdeláva  ho, vedome a s múdrosťou z polovice obohacuje. Kniha mu z polovice transformovala  skutky a činy spolu s výsledkami vedúce k slobode. Kniha Dušana miestami nudila a tak čítanie musel niekoľkokrát odložiť aby ju dočítal. Kniha bola miestami stratou času.

Poznámky:

Tri pravidlá pravdy:

  1. Neverte mi
  2. Neverte sebe samému
  3. Neverte Nikomu

Lexikon:

Emociálne telo – ma strach

Fyzické telo – ma bolesť

Emocialný jed – nahromadená zlosť, nenávisť, strach a pod…

Parazit – emocialny jed, jeho potravou sú emócie pochádzajúce zo strachu.

Dva hlavné zdroje emócií – strach a láska

Strach – chodník strachu, hnev, zúrivosť, ľútosť…

Láska – chodník lásky, mať rád, milovať

Chodník strachu – negatívne emócie, emociálne jedy, bolesti, utrpenie

Chodník lásky – pozitívne emócie, šťastie

Odpad – myšlienky a názory, dohody a presvedčenia, osobný sen

Otvoriť sa srdcom – ticho načúvať, dať celú dušu

Otvoriť sa mozgom – vyjadrovať sa trnasfornovanou pisanou a hovorenou rečou, dať celého ducha

Otvoriť sa kožou – emociálne transformované správanie sa, chovanie sa, reagovanie, skutok, čin potreba

Pravda – skalpel, otvára a lieči rany

Pravda – nepotreba ju potvrdzovať, vysvetľovať, je taká, aká je

Rana – emociálna bolesť

Vyliečená rana – odpustenie tým, čo nám spôsobili ranu

Emocialny jed – strach

Oči pravdy – nazeranie očami pravdy

Liečenie – pravda, odpustenie, sebaláska

Vedomosti – umožňujú komunikáciu s ostatnými

Múdrosti – umožňujú načúvať srdcom, byť sám sebou, byť takí, akí sme tu a teraz

Myšlienky:

Majster

  • Majster žije v každom z nás, keď dávate jedlo tomu, kto hladuje, keď dávate vodu tomu, kto je smädný, keď prikrývate toho, komu je zima. Dávate svoju lásku Majstrovi.

Zranená myseľ

  • Aby chránili svoje emociálne rany a zo strachu, že im niekto ublíži, vytvárajú si ľudia v mysli niečo sofistikované: veľký systém popierania. V tom systéme popierania sa z nás stávajú dokonalý klamári. Klameme tak dokonale, že klameme aj sami sebe a dokonca tým vlastným lžiam aj veríme.

Strata nevinnosti

  • Ľudia využívajú strach na domestikaciu ľudí a náš strach rastie s každou zažitou nespravodlivosťou. Pocit nespravodlivosti je nožom, ktorý otvára ránu v našom emocialnom tele. Emocialny jed vytvára naša reakcia na to, čo pokladáme za nespravodlivosť. Niektoré rany sa zahoja, iné sa budú  infikovať ďalším a ďalším jedom.

Človek, ktorý neveril v lásku

  • Hovoril, že láska je, ako droga, dokáže vás priviesť do extázy, ale vytvára silný návyk. Môžete sa stať silné závislí od lásky, ale čo sa stane, ak svoju dennú dávku lásky nedostanete? Je to rovnaké, ako s drogou, potrebujete každodennú dávku.

Chodník lásky, chodník strachu

  • Keď sa vďaka uvedomeniu ocitnete na chodníku strachu, môžete svoju pozornosť upriamiť na chodník lásky. Stačí len uvidieť, kde ste, len zmeniť svoju pozornosť a zmení sa všetko okolo vás.

Dokonalý vzťah

  • Nemôžeme zmeniť iných ľudí, buď ich milujete takých, akí sú, alebo ich nemilujete. Prijímate ich takých, akí sú, alebo ich neprijimate. Snaha zmeniť ich, aby boli takí, akých chcete mať je ako snaha zmeniť psa na mačku, či mačku na koňa. Taká je skutočnosť. Sú takí, aký sú. Aj vy ste takí, aký ste.

Čarovná kuchyňa

  • Vaše srdce je ako čarovná kuchyňa. Keď ho otvoríte, máte všetku lásku, ktorú potrebujete. No, ak ste hladní po láske a tú lásku ochutnáte, urobíte pre ňu všetko, čo je vo vašich silách. Možno ste v takej núdzi, že za trochu pozornosti dáte celú vašu dušu.

Majster sna

  • Váš život je materializáciou vášho osobného sna. Keď dokážete zmeniť program svojho osobného sna, môžete sa stať majstrom sna. Majster sna vytvára majstrovské dielo života. Pre majstra sna je však sen veľkou výzvou, lebo ľudia sa stávajú otrokmi vlastných snov.

Sex: najväčší démon v pekle

  • Ľudstvo hromadí množstvo vedomostí, všetky názory, morálne zásady a pravidlá získavame od svojej rodiny, spoločnosti, náboženstva. A na tých vedomostiach sa zakladá väčšina nášho správania, väčšina našich pocitov. Vytvárame si anjelov a démonov a tým najväčším démonom sa v pekle, samozrejme stáva sex.

Bohyňa lovu

  • Ľudia polujú na lásku… Lásku vyhľadávame u ľudí ako sme my, v očakávaní, že ju od nich získame, ale títo ľudia sú na tom rovnako ako my. Ani oni nemajú rady sami seba, koľko lásky teda od nich získať?

Videnie očami lásky

  • Možno povedať, že oči vyjadrujú všetko, čo cítite. Keď ste nahnevaní, vidíte svet očami hnevu. Keď ste smutní vidíte svet očami smútku a smutné bude všetko, čo vnímate. Keď však máte oči lásky, vidíte všade okolo seba i lásku.

Liečenie emociálneho tela

  • Pravda je ako skalpel, lebo je bolestivé otvárať všetky naše rany a odhaliť všetky tie lži. Rany na našom emocialnom tele sú pokryté systémom popierania, systémom lži, ktorý sme si vytvorili, aby sme tieto rany chránili. Keď sa na svoje rany pozrieme očami pravdy, dokážeme ich konečne vyliečiť.

Boh vo vás

  • Keď viete, že tá sila, ktorá je Život, je vo vašom vnútri, prijímate svoju božskú podstatu a napriek tomu ste skromní, lebo vidíte, že rovnaká božská podstata je v každom z nás. Chápete aké je ľahké porozumieť Bohu, lebo všetko je prejavom Boha.

Modlitby

  • Počínajúc dneškom a postupne natrvalo pomáhaj nám zväčšovať silu našej lásky, aby sme mohli vytvárať majstrovské dielo – náš vlastný život. Dnes ti Stvoriteľ, dávame všetku našu vďačnosť a lásku, lebo ty si nám dal život.
  • Amen.

Umenie sa ľahko učiť – metódy, ktoré vám uľahčia učenie

23.04.2024

Recenzie: Kniha: Umenie sa ľahko učiť – metódy, ktoré vám uľahčia učenie Autori: Kurt Tepperwein Vydavateľ: 2/2012 neznámy Zdroj: uložto.sk O čom pojednáva táto Kniha? Text zadnej strany: Metódy, ktoré vám uľahčia učenie. Učenie sa je ťažké! Bude však pre vás zábavou, ak využijete kombinácie metód profesora Kurta Teppperweina, ktoré vás naučia učiť sa: [...]

Hovory s Bohem 1

25.12.2023

Recenzie: Kniha: Hovory s Bohem 1 Autori: Neale Donald Watch Vydavateľ: Zdroj: ulozto.sk O čom pojednáva táto Kniha? Bestseller, v ktorom autor formou dialogu s Bohom hľadá odpovede na základné otázky viery, života a smrti. Dalším pokračováním tejto pútavej a rozhodne zajímavej knihy sú Walschovy Hovory s Bohom II. a Hovory s Bohom III. Kniha sa podrobne zaoberá [...]

Minutový manažer

29.11.2023

Recenzie: O čom pojednáva táto Kniha? Táto opica mohli byť cudzím problémom. Táto kniha, jedna z najoslobodzujúcejších v nezvyčajnej Knižnici minitovéhi manažéra, dáva nezabudnuteľnú lekciu: ako ušetrí čas na veci, ktoré chcete a potrebujete urobiť. Autori ukazujú krok, po kroku, ako sa manažéri môžu oslobodiť od problémov, ktoré nepatria do ich kompetencie a [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

dusan.fajnor_reader

Všímanie si oKamžiku za oKamžikom, momentu za momentom, oKamihu za oKamihom bez hodnotenia, súdenia, nálepkovania. Uvedomovať si kontakt so zemou a tak ukotvovávať sa v prítomnom oKamihu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 68
Celková čítanosť: 53804x
Priemerná čítanosť článkov: 791x

Autor blogu

Odkazy