Založ si blog

Bdelý život – Každodenní meditace na ceste Toltékov

Recenzie:

O čom pojednáva táto Kniha?

Láska znamená prijímať samého seba pravé takého, aký som i so všetkými chybami a sústavou presvedčení, ktoré sa stále premieňajú. Nie ste nič to, čo ste. Nie ste človekom, ktorým ste boli pred rokom. Nie ste človek, kým budete za rok. Nie ste dokonca ani človekom, za koho sa považujete. Jednoducho a dobre ste a to musí stačiť.

Kniha sa podrobne zaoberá aj:

Meditáciami a jej cvičeniami.

Top average – Čo táto kniha z polovice dala Dušanovi, v čom mu pomohla a kam ho nasmerovala?

Kniha má moc z polovice transformovať staré, známe, isté, bezpečné, žiarivé, zviazané vedomosti a múdrosti, dohody a presvedčania na nové, neznáme, neisté, nebezpečné, temné slobodné prežitky pravdy. Kniha ich Dušanovi z polovice dopomohla rozvíjať, z polovice nútila ho premýšľať, z polovice rozširuje jeho slovnú zásobu, z polovice vzdeláva  ho, vedome a s múdrosťou z polovice obohacuje. Kniha mu z polovice transformovala  skutky a činy spolu s výsledkami vedúce k slobode. Kniha Dušana miestami nudila a tak čítanie musel niekoľkokrát odložiť aby ju dočítal. Kniha bola miestami stratou času.

Lexikon:

  • Osobný sen – vlastný názor na svet
  • Sen planéty – dva a viacej osobných snov
  • Podmienená láska – s podmienkami, kritizovanie, odsudzovanie, sudenie, ohováranie…
  • Nepodmienená láska – bez podmienok , nekritizovanie, neodsudzovanie, nesudenie, neohovaranie..
  • Komentátori – parazit vs spojenec
  • Parazit – ťažko poškodená, rozdvojená, chorá, nezdravá, nečistá a čierna duša, kat, kazateľ, veľký sudca, trýzniteľ, otrava, jed, výrus, rakovina
  • Spojenec – zdravý duch a duša, prostredník, sprievodca, spoločník a služobník
  • Zákon o zachovanie energie – nikdy sa nestráca, len sa neustále mení a presúva sa
  • Transformácia mysle – zmena dohôd a presvedčení
  • Telo a hlava – hardware
  • Myseľ – software
  • Vedomie – elektrina, neviditeľná energia

Myšlienky:

  • Podstatou života nie je cieľ cesty, ale je im cesta samotná.

Citáty:

Človek pozná, že je zamilovaný, keď nemôže zaspať, pretože realita je ďaleko lepšia, ako sny.

Dr. Seuss

Nikdo iný sa nikdy nedozvie, aké to je žiť život z môjho zorného uhlu (…). Som jediný, kto vie, aká nádherná je rozkoš k pokrmu, ktorý mám rád, z objimania a bozkávania iného človeka, z toho, že som prostredníctvom vlastných počinou jednoducho naživu. Toto je môj osobný sen. Môžem z neho urobiť najuchvátnejší raj, či najdokonalejší zlý sen. Všetko je založené na tom, čomu sám verím, čo si myslím, čo viem.

Don Miquel Ruiz ml.

Autentické ja je trvale prítomné, o tom aby sme sa natrvalo spamätali, kým v skutočnosti sme, nám bráni len naša priputanosť (…). Keď sme sa narodili, rodiča nás zobrali do náručia. Laskyplne nám predpovedali nekonečné možnosti. Videli neobmedzený potenciál nášho autentického ja – životnú silu, čo dokáže všetko a povzbudí sa ľubovoľným smerom, ktorý k týmto možnostiam povedie.

Don Miquel Ruiz ml.

Sen planéty môže zahŕňať trebárs divoch jednotlivcov, alebo môže byť súčtom všetkých žijúcich ľudí a miesta medzi nimi (…). Čím je sen planéty stvorený? Spočíva vami a mnou (…). Tento vzťah medzi nami,nech je sebamenší , je sensen nazývaný my. Vzniká, keď na seba vzájomne reagujeme a medzi nami prúdia nápady, predstavy a dohody.

Don Miguel Ruiz ml.

Cvičenia :

Autentické ja:

Buďte dnes pozorní a rozpoznajte sa, že autentické ja je žijúca bytosť, ktorá oživuje vaše telo, umožňuje vám vnímať a projektovať si život a nadviazať spojitosť so snom planéty. Je to energia, ktorá vás vedie do pohybu. Je to číry, nekonečný potenciál. Autentické ja ste vy.

Komentátori:

Pretože ste si není vedomí stavu vecí, život vám budú riadiť vaši komentátori, budú za vás činiť rozhodnutia automaticky, na základe vašich predchádzajúcich presvedčaniach. Pamätajte, že vaši komentátori, síce hovoria a hovoria, ale nie sú vami, takže nemusíte s nimi súhlasiť. Kľúčom k odlíšeniu komentátorov od pravdivého hlasu vašeho autentického ja je bdelosť.

Znovuobjavenie autentického ja:

S veškerou pozornosťou si pripomeňte, že každá osoba, ktorú vidíte je prejavom autentického ja. Poviete si: dnes som sa rozhodol stretnúť s autentickým ja v tebe a mne. Dnes som sa rozhodol spozorovať v tebe a mne uvedomeleho majstra.

Parazit a spojenec:

S veškerou pozornosťou sa môžete rozhodnúť, ako chcete žiť. Môžete sa rozhodnúť, že budete žiť s optikou parazita, alebo spojenca. Toto rozhodnutie je vyjadrením vašej slobodnej vôli.

Majte na pamäti svoje rozhodnutia:

Koľko vašich predstáv a presvedčení o svete a o vás samotných je dôsledkom domestikacie a vonkajších vplyvov? Domievate sa, že by svet mal nejako vypadať preto, že ste to videli v televízii, či niekde v spoločnosti, takže vám to pripadá normálne? Dnes týmto domnienkam venujte pozornosť a skúste ich spochybniť. Opýtajte sa sami seba, či by všetko nemohlo byť i inak a či by ste bez týchto skostnatelnych predstáv o dokonalosti boli spokojní.

Jak načúvať tichu:

Dnes trénujte ukludnenie mysle. Chvíľu len seďte a relaxujte. Odputajte sa od všetkých rozptyleni, ktoré vám dnešný deň prináša, a len sa ponorte do seba. Dovoľte samému sebe počuť ticho, ktoré sa rozprestiera hlboko vo vašom vnútri.

Ako si znovu predstaviť smrť:

Z pozornosťou sa rozpamätujte , že ľudia sa síce môžu presunúť mimo dosah našeho fyzického vnímania, nič menej nikto nikdy skutočne neumiera. Energia a duch žijú ďalej, čo platí i pre vás.

Skutočnosť versus predstava:

Nepodmienená láska vzniká v momente, keď prestanete škatuľkovat, súdiť, a rozlišovať všetko, čo nám ostane vo sfére vedomia. Všetko je dokonalé práve také, aké to je. Vrátane nás.

Životná energia:

Dnes si pozorne pripomeňte, že nie ste len telo a nie ste len myseľ. Ste ďaleko viac, než to: ste životná sila, vedomie, ktoré dáva vášmu telu a mysli silu.

Symboly:

Dnes si s veškerou pozornosťou pripomeňte, že vaše meno a identita sú podporné symboly, ktoré vás však nedefinujú. To, kým ste, je individuálny prejav života, ktorý nepodlieha žiadnemu symbolu.

Čo znamená zmeniť názor:

S veškerou bdelosťou sa poobzerajte v akých oblastiach ste niekedy zmenili názor? Pravé tieto oblastí mnohokrát bývajú sférami vyzrenia, čo je o dôvod viac, aby ste stále vyhodnocovali svoje presvedčenie a menili názory na to, čo vám už neprospieva.

Umenie sa ľahko učiť – metódy, ktoré vám uľahčia učenie

23.04.2024

Recenzie: Kniha: Umenie sa ľahko učiť – metódy, ktoré vám uľahčia učenie Autori: Kurt Tepperwein Vydavateľ: 2/2012 neznámy Zdroj: uložto.sk O čom pojednáva táto Kniha? Text zadnej strany: Metódy, ktoré vám uľahčia učenie. Učenie sa je ťažké! Bude však pre vás zábavou, ak využijete kombinácie metód profesora Kurta Teppperweina, ktoré vás naučia učiť sa: [...]

Hovory s Bohem 1

25.12.2023

Recenzie: Kniha: Hovory s Bohem 1 Autori: Neale Donald Watch Vydavateľ: Zdroj: ulozto.sk O čom pojednáva táto Kniha? Bestseller, v ktorom autor formou dialogu s Bohom hľadá odpovede na základné otázky viery, života a smrti. Dalším pokračováním tejto pútavej a rozhodne zajímavej knihy sú Walschovy Hovory s Bohom II. a Hovory s Bohom III. Kniha sa podrobne zaoberá [...]

Minutový manažer

29.11.2023

Recenzie: O čom pojednáva táto Kniha? Táto opica mohli byť cudzím problémom. Táto kniha, jedna z najoslobodzujúcejších v nezvyčajnej Knižnici minitovéhi manažéra, dáva nezabudnuteľnú lekciu: ako ušetrí čas na veci, ktoré chcete a potrebujete urobiť. Autori ukazujú krok, po kroku, ako sa manažéri môžu oslobodiť od problémov, ktoré nepatria do ich kompetencie a [...]

Hlinkova garda, Hlinkova mládež

Na jarmoku predával drevené srdcia s heslami Hlinkovej gardy. Muža obžalovali z extrémizmu

06.05.2024 15:25

Obvinený navyše na facebooku šíril rôzne extrémistické materiály obsahujúce heslá potláčajúce ľudské práva a slobody.

pas, cestovanie, cestovný pas, slovensko, slovený pas, peniaze, turistika, dovolenka, zahraničie, passport,

Žiadali ste o pas? Štát vám ho nedodá ani do 30 dní. Odporúča cestovať na občiansky preukaz

06.05.2024 15:00

Ministerstvo vnútra po nápore žiadostí zo začiatku roka stále nedokáže vo všetkých prípadoch dodržať lehotu.

Strážske, búrka

Na západnom a strednom Slovensku treba v pondelok poobede počítať s búrkami

06.05.2024 14:45

Meteorológovia varujú, že búrky môže sprevádzať prudký lejak s intenzitou 20 až 30 milimetrov za polhodinu.

Francúzsko Čína Prezident Návšteva Si Ťin-pching

EÚ sa spolieha na Čínu, Si Ťin-pchingovi dohováral Macron aj Leyenová. Zatlačí Peking na Putina?

06.05.2024 14:25, aktualizované: 14:43

Von der Leyenová povedala, že EÚ ráta s tým, že Čína zatlačí na Rusko, aby ukončilo vojnu na Ukrajine.

dusan.fajnor_reader

Všímanie si oKamžiku za oKamžikom, momentu za momentom, oKamihu za oKamihom bez hodnotenia, súdenia, nálepkovania. Uvedomovať si kontakt so zemou a tak ukotvovávať sa v prítomnom oKamihu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 68
Celková čítanosť: 54801x
Priemerná čítanosť článkov: 806x

Autor blogu

Odkazy