Založ si blog

Jednota všetkého živého

Recenzie:

O čom pojednáva táto Kniha?

Čitateľ v tejto knihe nájde pasáže z Novej Zeme, ktoré sú podľa autora nesmierne inšpiratívné a preto má význam vraciať sa k ním viac krát. Nejde však o zhustenú verziu pôvodnej knihy, kedže niektoré výroky sú jemne pozmenené a skombinované odseky sú popreskupované často v inom poradí ako publikácií, z ktorej boli vybrané. Azda najväčší úžitok budú mať z tejto knihy tí, ktorí si novú zem prečítali už viackrát a hlboko na nich zapôsobila, pretože zrejme prežili určitý stupeň vnútornej transformácie. Cieľom tejto knihy je teda ďalej podnecovať a rozvíjať duchovnú premenu.

Kniha sa podrobne zaoberá aj:

Za hranicami myšlienok. Silou prítomného okamihu. Kto Som? Duchovným prepudením. Vnútorným priestorom. Cieľom vášho života. Budte prítomní. Vedomím. Vnútorným telom. Bytím v jednote so životom.

Top average – Čo táto kniha z polovice dala Dušanovi, v čom mu pomohla a kam ho nasmerovala?

Kniha má moc z polovice transformovať staré, známe, isté, bezpečné, žiarivé, zviazané vedomosti a múdrosti, dohody a presvedčania na nové, neznáme, neisté, nebezpečné, temné slobodné prežitky pravdy. Kniha ich Dušanovi z polovice dopomohla rozvíjať, z polovice nútila ho premýšľať, z polovice rozširuje jeho slovnú zásobu, z polovice vzdeláva  ho, vedome a s múdrosťou z polovice obohacuje. Kniha mu z polovice transformovala  skutky a činy spolu s výsledkami vedúce k slobode. Kniha Dušana miestami nudila a tak čítanie musel niekoľkokrát odložiť aby ju dočítal. Kniha bola miestami stratou času.

Myšlienky:

  • Kto teda Som? Som ten, kto to všetko vidí. Som vedomie, ktoré prechádza myšlienkam. Som priestor v ktorom myšlienky – alebo emócie a vnemy – vznikajú.
  • Keď prestanete rozdávať nálepky, alebo keď si ich len uvedomíte, ako sa správate, vznikne vo vás vnútorný priestor a zbavíte sa posadnutosti mysľou.
  • Vlastne by ste to vedomie, ktoré si uvedomuje hlas.
  • Keď prestanete svet okolo seba neustále pomenovať a nalepkovať, znova získate schopnosť vnímať zázraky.
  • Najväčším nepriateľom ega je prítomný okamih, čiže život ako taký.
  • Celý náš život sa odvíja v neprestajnej Prítomnosti.
  • Tým, že zo svojho vedomia eliminujete čas, súčasne eliminujete aj silu svojho eGa. To je pravé duchovné cvičenie.
  • Najpravdivejsie má nevyjadruje to, či som toto, alebo tamto, ale skutočnosť, že som.
  • Akceptuje teda pritomnú chvíľu a objavíte dokonalosť, ktorú nenarušia ani formy, ani plynutie času.
  • Uvedomenie je priestor v ktorom existujú myšlienky, keď si ten priestor uvedomí sám seba.
  • Oslobodiť sa od eGa nie je vôbec náročné, vlastne je to celkom jednoduché. Úplne stačí, ak si budete uvedomovať svoje myšlienky a emócie také, aké v skutočnosti sú.
  • Keď vedomie nie je úplne zahltené myšlienkami, nejaká jeho časť zostáva v nepodmienenom a bezforemnom, pôvodnom stave. To je vnútorný priestor.
  • Prázdne vedomie naznačuje nielen to, že ste sa oslobodili od eGa, ale aj to, že ste sa zbavili závislosti od vecí tohto sveta, čiže už vás nezaťažuje hmota a ani mazerializmus.
  • Uvedomte si, že dýchanie odvádza pozornosť od myšlienok a vytvára priestor.
  • Váš život má vnútorný i vonkajší cieľ. Vnútorný cieľ sa týka Bytia a je prvoradý. Vonkajší cieľ života sa týka vašej činnosti a je druhoradý.
  • Osvietené konanie znamená zosúladenie vášho vonkajšieho cieľa (toho, čo robíte) s vnútorným cieľom (so stavom duchovného prebudenia)
  • Iba Prítomnosť vás môže oslobodiť od eGa a prítomný môžete byť len Teraz a nie včera, či zajtra. Iba Prítomnosť vás môže zbaviť ťarchy minulosti a zmeniť stav vášho vedomia .
  • Nezáleží na tom, ako vaše telo vyzerá navonok, pretože pod vonkajšou formou sa nachádza intenzívne

Umenie sa ľahko učiť – metódy, ktoré vám uľahčia učenie

23.04.2024

Recenzie: Kniha: Umenie sa ľahko učiť – metódy, ktoré vám uľahčia učenie Autori: Kurt Tepperwein Vydavateľ: 2/2012 neznámy Zdroj: uložto.sk O čom pojednáva táto Kniha? Text zadnej strany: Metódy, ktoré vám uľahčia učenie. Učenie sa je ťažké! Bude však pre vás zábavou, ak využijete kombinácie metód profesora Kurta Teppperweina, ktoré vás naučia učiť sa: [...]

Hovory s Bohem 1

25.12.2023

Recenzie: Kniha: Hovory s Bohem 1 Autori: Neale Donald Watch Vydavateľ: Zdroj: ulozto.sk O čom pojednáva táto Kniha? Bestseller, v ktorom autor formou dialogu s Bohom hľadá odpovede na základné otázky viery, života a smrti. Dalším pokračováním tejto pútavej a rozhodne zajímavej knihy sú Walschovy Hovory s Bohom II. a Hovory s Bohom III. Kniha sa podrobne zaoberá [...]

Minutový manažer

29.11.2023

Recenzie: O čom pojednáva táto Kniha? Táto opica mohli byť cudzím problémom. Táto kniha, jedna z najoslobodzujúcejších v nezvyčajnej Knižnici minitovéhi manažéra, dáva nezabudnuteľnú lekciu: ako ušetrí čas na veci, ktoré chcete a potrebujete urobiť. Autori ukazujú krok, po kroku, ako sa manažéri môžu oslobodiť od problémov, ktoré nepatria do ich kompetencie a [...]

Robert Fico na nočnej zmene

Fico absolvoval nočnú zmenu: Klobúk dole pred všetkými zamestnancami

01.05.2024 08:24

Predseda vlády Robert Fico oslávil 1. máj prácou a absolvoval nočnú zmenu z utorka na stredu s pracovníkmi závodu ZKW Slovakia.

Reuss, Reuß, ríšski občania

Poslancov chceli zajať a vládu zastreliť. V Nemecku sa začal proces s "ríšskymi občanmi"

01.05.2024 08:00

Na lavicu obžalovaných sa posadilo prvých deväť sprisahancov z 27-člennej skupiny okolo princa Reußa, ktorí za prípravu prevratu čelia obvineniu z vlastizrady a terorizmu.

vojna na Ukrajine, Moskva

ONLINE: Rusi podľa ISW spomalili, chystajú sa na útok na Časiv Jar?

01.05.2024 07:55

Časiv Jar je operačne významným miestom, ktoré môže slúžiť ako štartovacia rampa pre ďalší postup ruskej armády.

dusan.fajnor_reader

Všímanie si oKamžiku za oKamžikom, momentu za momentom, oKamihu za oKamihom bez hodnotenia, súdenia, nálepkovania. Uvedomovať si kontakt so zemou a tak ukotvovávať sa v prítomnom oKamihu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 68
Celková čítanosť: 54402x
Priemerná čítanosť článkov: 800x

Autor blogu

Odkazy