Založ si blog

Jednota života – Inšpiratívný výber z novej zeme

Recenzie:

O čom pojednáva táto Kniha?

O inšpiratívnom výbere z Novej Zeme. Sú v nej pasáže z pôvodnej knihy vhodné pre inšpirativne alebo meditativne čítanie.

Kniha sa podrobne zaoberá aj:

Za hranicami myšlienok. Silou prítomného okamihu. Kto som? Prebudením. Vnútorným vesmírom. Životným cieľom. Vcelku prítomnosťou. Vedomím. Vnútorným telom. Jednotou života.

Top average – Čo táto kniha z polovice dala Dušanovi, v čom mu pomohla a kam ho nasmerovala?

Kniha má moc z polovice transformovať staré, známe, isté, bezpečné, žiarivé, zviazané vedomosti a múdrosti, dohody a presvedčania na nové, neznáme, neisté, nebezpečné, temné slobodné prežitky pravdy. Kniha ich Dušanovi z polovice dopomohla rozvíjať, z polovice nútila ho premýšľať, z polovice rozširuje jeho slovnú zásobu, z polovice vzdeláva  ho, vedome a s múdrosťou z polovice obohacuje. Kniha mu z polovice transformovala  skutky a činy spolu s výsledkami vedúce k slobode. Kniha Dušana miestami nudila a tak čítanie musel niekoľkokrát odložiť aby ju dočítal. Kniha bola miestami stratou času.

Lexikon:

  • Osvietené konanie – znamená zosúladenie vášho vonkajšieho cieľa (toho, čo robíte) s vnútorným cieľom (so stavom duchovného prebudenia

Myšlienky:

  • Keď prestaňte dávať „nálepky“, alebo keď si len uvedomíte, ako sa správate, vznikne vo vás vnútorný priestor a zbavíte sa posadnutosťou mysľou.
  • Existujú tri možnosti s ktorými pristupuje ego k pritomnemu okamihu. Buď ako k prostriedku na dosiahnutie nejakého cieľa, ako k prekážke alebo ako k nepriateľovi.
  • Za každým, keď svoje zvyčajné „nie“ životu, premeníte na „áno“ a pritomnemu oKamihu dovolíte, aby bol tým, čím je, rozpustite čas aj eGo.
  • Bezpodmienečná pravda o tom, kto skutočne som, nie je to, či som to, alebo tamto, ale to, že Ja som.
  • Uvedomenie je priestor, v ktorom myšlienky existujú, keď si tento priestor  uvedomí sám seba.
  • Keď už vedomie nie je úplne zahltené myšlienkami, nejaká jeho časť zostáva v nepodmienenom pôvodnom stave bez formy. To je vnútorný vesmír.
  • Buďte si vedomí svojho dychu. Uvedomujete si, že dýchanie odvádza pozornosť od myšlienok a vytvára priestor.
  • Vás život má vnútorný a vonkajší zmysel. Vnútorný sa týka Bytia a je prvotný. Vonkajší zmysel života sa týka vašej činnosti a je druhoradý.
  • Iba prítomnosť vás môže oslobodiť od eGa a prítomný môžete byť iba Teraz, nie včera alebo zajtra. Iba prítomnosť vás môže zbaviť ťarcha minulosti a zmeniť stav vášho vedomia.
  • Vedomie je inteligencia, organizovaný princíp v pozadí vznikajúcich foriem. Vedomie vytvára formy už milión rokov, aby sa mohlo vďaka nim prejavovať vo viditeľnom svete.
  • Najprv musíme vstúpiť do tela na to, aby sme mohli prekonať jeho hranice a zistiť, že ním nie sme.

Umenie sa ľahko učiť – metódy, ktoré vám uľahčia učenie

23.04.2024

Recenzie: Kniha: Umenie sa ľahko učiť – metódy, ktoré vám uľahčia učenie Autori: Kurt Tepperwein Vydavateľ: 2/2012 neznámy Zdroj: uložto.sk O čom pojednáva táto Kniha? Text zadnej strany: Metódy, ktoré vám uľahčia učenie. Učenie sa je ťažké! Bude však pre vás zábavou, ak využijete kombinácie metód profesora Kurta Teppperweina, ktoré vás naučia učiť sa: [...]

Hovory s Bohem 1

25.12.2023

Recenzie: Kniha: Hovory s Bohem 1 Autori: Neale Donald Watch Vydavateľ: Zdroj: ulozto.sk O čom pojednáva táto Kniha? Bestseller, v ktorom autor formou dialogu s Bohom hľadá odpovede na základné otázky viery, života a smrti. Dalším pokračováním tejto pútavej a rozhodne zajímavej knihy sú Walschovy Hovory s Bohom II. a Hovory s Bohom III. Kniha sa podrobne zaoberá [...]

Minutový manažer

29.11.2023

Recenzie: O čom pojednáva táto Kniha? Táto opica mohli byť cudzím problémom. Táto kniha, jedna z najoslobodzujúcejších v nezvyčajnej Knižnici minitovéhi manažéra, dáva nezabudnuteľnú lekciu: ako ušetrí čas na veci, ktoré chcete a potrebujete urobiť. Autori ukazujú krok, po kroku, ako sa manažéri môžu oslobodiť od problémov, ktoré nepatria do ich kompetencie a [...]

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

dusan.fajnor_reader

Všímanie si oKamžiku za oKamžikom, momentu za momentom, oKamihu za oKamihom bez hodnotenia, súdenia, nálepkovania. Uvedomovať si kontakt so zemou a tak ukotvovávať sa v prítomnom oKamihu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 68
Celková čítanosť: 54216x
Priemerná čítanosť článkov: 797x

Autor blogu

Odkazy