Radosť – Štastie ktoré vychádza z vnútra

1. júna 2023, dusan, Spiritualita Vedomie a duchovno

Recenzie:

O čom pojednáva táto Kniha?

oSHo sa v tejto rozprave podujal na skúmanie pravej podstaty radosti z úplne novej perspektívy. Pútavým rozprávaním, v ktorom sa prelína súcit, láskavosť a humor, nám ukazuje, že radosť je podstatou života a dokonca aj korene nešťastia sa dajú nájsť v radosti. oSHo nás povzbudzuje, aby sme nachádzali zdroje radosti vo vďačnosti za život, dokonca aj keď prechádzame ťažkým obdobím a čelíme výzvam a nekládli sme si podmienky, za ktorých vieme byť šťastní. Ak sa nám to podarí odmenou nám bude vedomejší, pokojnejší a harmonickejší život.

oSHo vysvetľuje, že radosť a šťastie sa nedajú hľadať a ani sa nedá k nim dospieť, lebo sú vždy iba vedľajší produkt a nie výsledok priameho hľadania, či iného úsilia. Nastanú, keď na ne ani nemyslíme. Stanú sa odrazu z ničoho nič, keď robíme celkom niečo iné. oSHo nás učí rozpoznať stav pravého šťastia a radosti, ako sa v závislosti od nášho vedomia vyvíja a ukazuje, ako si vytvoriť život plný radosti.

Kniha sa podrobne zaoberá aj:

Čo je šťastie? V honbe za šťastím. Z agónie do extázy. Pochopenie koreňov utrpenia. Žite v radosti.

Top average – Čo táto kniha z polovice dala Dušanovi, v čom mu pomohla a kam ho nasmerovala?

Kniha má moc z polovice transformovať staré, známe, isté, bezpečné, žiarivé, zviazané vedomosti a múdrosti, dohody a presvedčania na nové, neznáme, neisté, nebezpečné, temné slobodné prežitky pravdy. Kniha ich Dušanovi z polovice dopomohla rozvíjať, z polovice nútila ho premýšľať, z polovice rozširuje jeho slovnú zásobu, z polovice vzdeláva  ho, vedome a s múdrosťou z polovice obohacuje. Kniha mu z polovice transformovala  skutky a činy spolu s výsledkami vedúce k slobode. Kniha Dušana miestami nudila a tak čítanie musel niekoľkokrát odložiť aby ju dočítal. Kniha bola miestami stratou času.

Lexikon:

Myšlienky: