Založ si blog

Osud, sloboda a duša

Recenzie:

O čom pojednáva táto Kniha?

Existuje duša? Ak áno, čo to je? Ako s ňou súvisí osud človeka, jeho karma? Má náš život nejaký zvláštny zmysel alebo cieľ?

Toto sú jedny z najpodstatnejších otázok v živote človeka a nájsť na ne pravdivú odpoveď nie je jednoduché. Väčšinu života strávime v zajatí túžob a predstáv, ktoré skresľujú naše vnímanie reality a naše hodnoty. Dostať sa za túto ilúziu reality, uvidieť skutočnú podstatu života a pomôcť iným, aby ju pochopili, si vyžaduje pomoc duchovné vysoko vyspelej osobnosti, akou bol indický mostík oSHo.

V knihe Osud, sloboda, a duša sa čitateľ dozvie, ako nájsť pravú podstatu duše, vrátiť sa k slobode a chápať svoj osud ako karmu.

Kniha sa podrobne zaoberá aj:

Tajomstvom otázky „kto Som“? Hľadaním zmyslu života. Ja, nie ja a reinkarnácia. Osud, predurčenost, karma. Hľadanie slobody.

Top average – Čo táto kniha z polovice dala Dušanovi, v čom mu pomohla a kam ho nasmerovala?

Kniha má moc z polovice transformovať staré, známe, isté, bezpečné, žiarivé, zviazané vedomosti a múdrosti, dohody a presvedčania na nové, neznáme, neisté, nebezpečné, temné slobodné prežitky pravdy. Kniha ich Dušanovi z polovice dopomohla rozvíjať, z polovice nútila ho premýšľať, z polovice rozširuje jeho slovnú zásobu, z polovice vzdeláva  ho, vedome a s múdrosťou z polovice obohacuje. Kniha mu z polovice transformovala  skutky a činy spolu s výsledkami vedúce k slobode. Kniha Dušana miestami nudila a tak čítanie musel niekoľkokrát odložiť aby ju dočítal. Kniha bola miestami stratou času.

Lexikon:

  • Vedomie – otáznik a žiadna otázka a odpoveď
  • Myseľ – otázka a odpoveď
  • Pravda – dokonalá inteligencia. Odkryté skrytých zdrojov života.
  • Stav osvietenia – očistení od otázok a odpovedí
  • Blaženosť – šťastie, pôžitok
  • Nirvána – stav bez túžob, bez eGa
  • eGománia – posadnutosť vlastnou osobnosťou
  • eGomaniak – posadnutý vlastnou osobnosťou
  • Absolútna sloboda – Nirvána, svet bez snov, túžob, oslobodenie sa od „ja“, nevečnosť, všetko plynie, prchá…
  • Budhistický jazyk – slovesá, žiadne podstatné, prídavné mená a pod. založený na konaní, činností a pod…
  • Determinovany – vymedzený
  • Karma – starosti (utrpenia, trápenia, problémy, bolesti) z minulých životov, trpí len myseľ a telo, nie vedomie, meditovať, stať sa jej pozorovateľom, vystúpiť z karmy, telo môže mať rakovinu ale netelo nie.
  • Astrológia – vzťahuje sa na biostroje, nevedomých ľudí, nie na vedomých
  • Mechanické správanie – nevedomé správanie
  • Receptivny – vnímavý, chápavý
  • Bytie – vedomý aktívny spôsob života, činiť, konať…, Niečo robiť, pasívne meditovať, kladne sa ukotviť v prítomnom okamihu
  • neBytie – vedomý pasívny spôsob života, nečinit, nekonať, Nič nerobiť, záporne sa ukotviť v prítomnom oKamihu, aktívne meditovať
  • Osud – karma

Umenie sa ľahko učiť – metódy, ktoré vám uľahčia učenie

23.04.2024

Recenzie: Kniha: Umenie sa ľahko učiť – metódy, ktoré vám uľahčia učenie Autori: Kurt Tepperwein Vydavateľ: 2/2012 neznámy Zdroj: uložto.sk O čom pojednáva táto Kniha? Text zadnej strany: Metódy, ktoré vám uľahčia učenie. Učenie sa je ťažké! Bude však pre vás zábavou, ak využijete kombinácie metód profesora Kurta Teppperweina, ktoré vás naučia učiť sa: [...]

Hovory s Bohem 1

25.12.2023

Recenzie: Kniha: Hovory s Bohem 1 Autori: Neale Donald Watch Vydavateľ: Zdroj: ulozto.sk O čom pojednáva táto Kniha? Bestseller, v ktorom autor formou dialogu s Bohom hľadá odpovede na základné otázky viery, života a smrti. Dalším pokračováním tejto pútavej a rozhodne zajímavej knihy sú Walschovy Hovory s Bohom II. a Hovory s Bohom III. Kniha sa podrobne zaoberá [...]

Minutový manažer

29.11.2023

Recenzie: O čom pojednáva táto Kniha? Táto opica mohli byť cudzím problémom. Táto kniha, jedna z najoslobodzujúcejších v nezvyčajnej Knižnici minitovéhi manažéra, dáva nezabudnuteľnú lekciu: ako ušetrí čas na veci, ktoré chcete a potrebujete urobiť. Autori ukazujú krok, po kroku, ako sa manažéri môžu oslobodiť od problémov, ktoré nepatria do ich kompetencie a [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

dusan.fajnor_reader

Všímanie si oKamžiku za oKamžikom, momentu za momentom, oKamihu za oKamihom bez hodnotenia, súdenia, nálepkovania. Uvedomovať si kontakt so zemou a tak ukotvovávať sa v prítomnom oKamihu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 68
Celková čítanosť: 54059x
Priemerná čítanosť článkov: 795x

Autor blogu

Odkazy